Vragenlijstonderzoek

Het kan natuurlijk best spannend zijn om mee te doen aan zo'n onderzoek. Daarom besteden we, in overleg met ARGO, veel aandacht aan de afname, want; Het proces van het onderzoek is minstens zo belangrijk als de uitkomsten en wat we er mee gaan doen. Onze gedragswetenschapper speelt hier een rol in.

Hierboven een afbeelding van een deel van de uitkomsten van het meest recente onderzoek. Download het hele onderzoek

Adviesgesprek

Met de gezinsouders zijn de uitkomsten en het verloop van het onderzoek onder de kinderen besproken met een senior adviseur van ARGO. In dit gesprek kwam ook de reactie op de uitkomsten van de gezinshuisouders.

• De uitvoering van de gesprekken met de kinderen vond plaats door de orthopedagoog
• Het was erg leuk om te doen voor de kinderen
• Het onderzoek draagt bij aan de open cultuur van Villa Lef en bevordert dat dingen bespreekbaar worden gemaakt.
• De gezinsouders geven aan dat de uitkomsten rond een aantal vragen tot reflectie en/of actie hebben geleid:

‘iets veranderen op je kamer’: ook dat mag bij Villa Lef, maar wel altijd in overleg.

‘veilig gevoel’: In dit geval bleek er een gevoel van onveiligheid ’s nachts door de voorgeschiedenis van het kind. Niet door het gezinshuis. De gezinsouders vinden dit een dermate belangrijke vraag dat zij het onderdeel maken van het zorgplan.

De uitkomsten bij de vragen over ‘eerlijkheid’ en ‘aan afspraken houden’ moeten worden gezien in de context van de kinderen in Villa Lef. Er woont in Villa Lef een aantal kinderen met hechtingsproblemen en daarbij is consequent zijn héél belangrijk.

Tevreden in Villa Lef?   Meer over kwaliteit