Wij wonen helemaal niet in een Villa!

In een heel gezellig huis ergens in Enschede, vlak bij de natuur maar ook vlak bij het centrum van de stad, staat ons knusse huis. Een huis vol kinderen tussen de 7 en 16 jaar. Het zijn de kinderen van Sam en Marc Stuivenberg. Er wonen eigen kinderen, pleegkinderen én gezinshuiskinderen. Iedereen heeft er z’n eigen kamertje, het is er altijd (nou ja bijna altijd) gezellig en er klinkt vaak wel ergens muziek.

Waar komt die ‘villa’ dan vandaan?

In de eerste plannen bij het opzetten van het gezinshuis, zou er een grote villa komen met wel veertien slaapkamers. Op het laatste moment ging de villa niet door… maar hadden we al wel de naam bedacht. We vonden het best ‘lef hebben’ om op ons huis een naam te plakken met het woordje villa er in… want ons huis is bepaald geen villa! Een groothuishouden, dat is het wel. Er kunnen heel veel kinderen wonen in gezinshuis Villa Lef.

Lef

Je moet toch wel lef hebben om met jezelf aan de slag te gaan als je in een gezinshuis woont. Vaak heb je al van alles meegemaakt. Het is net als in het liedje ‘Lef’ van Karin Bloemen; “heb je het lef, dan is het nooit te laat.”

In het hebreeuws betekent "lêb" hart of moed. Vandaar dat je een hart terug vindt in ons logo.

Het lied "Lef" heeft Sam gezongen voor onze vriendin Sarah, die er helaas niet meer is. Sarah was een vriendin van alle kinderen en ze kwam soms knutselen. Ze vond het plan van ons gezinshuis heel bijzonder en speciaal. Door ‘Lef’ in onze naam te zetten, is zij er ook altijd een beetje bij.

Karin Bloemen - Lef

Iedere dag heb je opnieuw de keus:
ren je door of gooi je rigoureus
je bestaan overhoop
weg de onzin, het gejaag en het gedoe
heb je het lef dan is het nooit te laat
om te beseffen dat het zo niet gaat
reik niet naar de hemel, maar haal ‘m naar je toe